Как ни лъжат

NB: Лъжата е форма на насилието

(най-добрата съдържа 99% истина)

 

Лъже-права

NB: Най-хитрият начин да ти откажат едно

право е да ти го подарят добре изкормено.

 

Правата ги няма, ако са фалшиви (проектирани да не работят - „пробити”, орязани, „спънати”) или нe се прилагат. Ако те няма при писането и прилагането им… си БЕЗ Права (с илюзия за такива). Остава ти като Андрешко да се спасяваш от апашката държава - с игра на криеница . :о/

 

 

Лъже-избори

 

Дори когато избираш други да решават всичко вместо теб, всъщност не избираш ти! Ти гласуваш – ТЕ избират! Пропорционална, смесена, мажоритарна – не тези формули правят изборите честни и свободни. При всички тях изборите се контролират с други средства с правилата на „входа” (издигане на кандидати, дебат и пр.) и на „изхода” (кой брои) и много други средства преди и между изборите.

По света има по-силно гражданско участие на „входа” – в Америка кандидати се издигат с първични избори. Но НЕ и у нас. У нас кукловодите пишат „менюто” с „алтернативи”, само него виждаш по медиите им и от него си избираш… менте (боли глава после). Ти гласуваш – ТЕ избират. И негласуващите „бунтари” се вписват идеално в „сценария”, елиминирани чрез лишаване от алтернатива (вместо да се свържат и издигнат СВОЯ) ! Гласуваш или не,бандата си избира патиците с „мнозинство” от малцинството гласували на „изборите”. :р

По света граждани участват в броенето. НЕ и у нас.  В ЦИК и РИК няма случайни граждани - само партии и „правилни” НъПъО.

Има по света и право на отзоваване. Не и у нас. Не можеш ги пипна до следващите „избори”.

Реално действащата избирателна „система” е нещо по-широко от избирателните правила и системи. Тя включва всички (създадени от властта) условия, влияещи на твоя избор – образование, информация, доходи, зависимости, законност и лична сигурност…  И като погледнеш – май всичките им политики „се грижат” за свободия ти избор. „Образованието” и медиите им те оглупяват, лъжат, заглушават. Безправието, ниските доходи с ценова репресия те закрепостяват и натикват в „хляба”.  Беззаконието те държи в страх и несигурност. Отделно си отглеждат неграмотен контингент „избиратели” да те надгласуват най-„димократично” (че и честно – според всички НПО-тата „зорко бдящи” за честни избори) като просто не учат циганчетата на български – да знаят буквите, но да не разбират текста. Ти гласувай – ТЕ ще изберат!

 

Лъже опозиция

 

Патици другарски крякат в Парламата

и на чужд гроб скубят си косата.

                                  /народна песен/

 

chakali.jpg 

Ти чакаш от тия? Недей.

 

Кой още не е разбрал, че всички партии в Парламата са другарски патици? И само глупаците и слугите кълват на сценичния бой между другарски патици под всичките им бои и гербове. С мафиотски пари и дузина-две събрания по площадите и най-продажният Дудук или боклук става евродепутат.

 

Лъже-дисиденти

 

Първо им дават година-две по ТВ предавания, където люто кълнат управниците, вадят далавери и пласират глухи линии за „решения”, бъркайт в отделни рани, вдигат „протести” на парче, благотворителност, дисниленд за децата... „Репресират” малко с „оставки” и местене по разни длъжности… и накрая да изскачат като „алтернатива” в изборите или или по лъже-протести да ни изпускат парата. В празно пространство. „Будители”, пращащи ви в девета глуха – Сидеров, Дудуков, В. Енчев, М.Христов, театрала-ла Вучков, Трифунов, М.Михнева... Допълни! Но оглушават внезапно като попиташ каква права ви дават за овластяване на гражданите – определено стиснати на пряка демокрация (освен като лозунг).

 

Лъже-протести

 

„Протестърите”! Да ви изпуснат парата. Безопасно. С протести „на парче”, кухи лозунги и мноого „победи” –огризки под масата.

 

Бъркане в отделни рани и реване „на парче”,

по това ще разпознаеш „протестиращо” менте!

А натрупаш ли въздишки и а-ха ти прекипи,

идват „ранобудни” мишки със тупани и бози.

 

Бият с „Кой?” по пипалата, само по главата – НЕ!

И ти парата изпускат – до-ка-то да ти се отще.

Палят сгради и архиви, но другарски задник НЕ,

хитра мишка на каишка в теб лъва ще погребе!

 

Топчето е заредено, но го бутат все встрани,

спускат мишки-пар`шутиски – миг преди да загърми.

Стой, недей, не пускай други да насочват твоя гняв,

договор за твойто утре, подпиши със своя брат!

 

Как при всяка изневяра на „народните слуги”

винаги веднага заедно да решаваме сами!

Тъй ще сме народ свободен без овчар и господар,

българските ни богатства за труда ни ще са дар!

                                    

 

 

Лъже-новини

„Новините” ги пробират и сортират „отговорни” редактори. Нито са отговорни (пред теб), нито са редактори –а обикновени цензори с полицейски чинове. Стоят зад „откритите телефони”, където „свободно” говориш ти (не си в „черния списък” на „лошите” телефони). По-добре спирай звука и само гледай, ако има какво!

 

Лъже-референдуми

Със „стена” в началото (400 000 подписа за 3 месеца, забранени въпроси, „конституционен” съд) и „балтия” в края (кворум за валидност – чрез който броят негласувалите за гласове „против”) обикновените граждани НЯМАТ шанс да свикат референдум. Вързали си коня другарчетата (от всички бои и гербове)!

 

foxandstorkMafBG400.jpgПървият референдум беше другарски  (кой друг може да събере 500 000 подписа за 3 месеца?). А после  – с „правилен” мъглив и двусмислен въпрос, не променят нищо, избягвайки най-важното – кой ще плаща огромните вреди от грешното решение! Как кой – ТИ, не ТЕ!

Вторият – чалгарски (кой друг може да събере 400 000 подписа за 3 месеца?).  И после –  отново „правилни” периферни въпроси, непроменящи нищо. Дрън мажоритарни –  да бетонират „гербовата марка” на червения задник. Дрън задължително гласуване – едно нищо. Дрън 1 лв. за партиите – хранят си ги и без това с окрадени от теб пари. Никаква опасност за бандата. Затова въпреки увъртането може и да ги приеме гербовият перач – след „героична” борба на новия „бунтар”! А трите искания, забранени от другарския анти-конституционен съд, също може да възкръснат чрез ВАС, защото също са безобидни - пряк избор на полицейски шефове, а „забравил” избор на прокурори, съдии - ТЕ решават нещата), 120 депутати се купуват по-лесно, че и тук „забравил” право на отзоваване), електронно гласуване – смях за всеки хакер при мафиотски „изобретателен” кодекс. Пореден сценарий за излюпване на пореден лъже-дисидент. Все по-хитро го правят.

А „неправилните” референдуми – нямат шанс. През 2014 една нова партия с доста пари от чужбина едва събра 350 000 подписа за 3 месеца. Преди други 400 000 подписа потънаха в мазето...  

 

Лъже-обществени съвети

Нароиха ги към всяка служба – че в СОС, че в ЦИК, че в БНТ и БНР, общински във Варна…. джаф-джаф без зъбки – от „правилните” палета вътре.

 

 

Лъже-НПО

Цяла индустрия на симулациите! Симулират „гражданска активност” и обезболяват страдащите с благотворителност… да умират тихо. Рояк професионални слуги помагат на бандата. Срещу съгражданите си! Търговци в храма на Свободата! :p

 

Лъже-отговорност

Знаеш я – тип „бушон” – ще изпържат 5 да спасят 105 ! ;о) Питай Вальо Топлото, защо, като е на топло, пак ни крадат с топлото!?

 

Лъже-полиция

Бездейства и пази „лошите” – да живееш в страх. Плащат им малко ЗАДА НЕ пазят робите и те, умрели от страх да кротуват. Хитро евтино - непряка репресия. С бездействие идеално обслужат бандата горе – хем не ловят ТЯХ (едрите), хем тероризират ТЕБ като ти пускат дребните. – вж. Берковица, Несебър, черния фарс в Нови искър… Слуги на престъпниците във властта и съучастници на престъпниците извън нея!

 

Лъже-прокурори

Изловиха всичко крало чрез властта и го пратиха в съда… само вЕрвай!

 

Лъже-съд

Антикорупционни магистрати „независимо” и „безкомпромисно” ловят… цаца. 

А т.нар. „Конституционен” съд дъвче Конституцията както… дяволът – Евангелието. wolf&LambKonst.jpg

 

Лъже-армия

ВВС БГ.jpg

С 5 самолета, 6 танка и 3 катера сме на милостта на съюзници и агресори.

 

 

Допълни!