Kop1.jpg

 

Втората стъпка – открити разговори

 

Обява:

 

 

Тема:

Как да си вземем правата на суверен

 

Три неща за обсъждане:

ПРАВАТА, които ще ни направят народ,

КАК да си ги вземем и

РЕГЛАМЕНТ – правила гарантиращи свободно и равноправно участие

 

Сваляш горните обяви, попълваш време и място (прим. на 18.07, събота, от 10 ч в градинка, клуб, кафе, читалище)., печаташ/копираш 50 броя и ги слагаш по спирки, пазари, магазини. Пускаш стотина малки в пощите. Най-лесно се слагат с лепило от брашно – лесно се измива.

Запазваш 10 обяви и 10 от Правата" (инструменти на свободата).

Запомняш (разпечатваш) НАЧИНА за извоюването им: Покриване на страната с общи събрания без партии, свързани пряко помежду си за всенародни действия към овластяване на гражданите с най-силни права за пряк контрол и участие във всички власти, вкл. публичните медии.

 

Колкото и да дойдат първия път – обсъждате целта (правата) и начина и с хората, които ги подкрепят, избирате дата и място за следваща среща. Всеки взима, копира и слага по улиците по 20 обяви – да се виждат постоянно, докато се стопи ледът на недоверието и измисления страх. Разменяте си е-мейли, телефони, Skype, Facebook.

На следващата среща – същото – докато дойдат над 20 души. ТОГАВА учредявате събрание – открито за всеки с регламент за свободно и равноправно участие.

Всяко събрание прави закрита група във ФБ, където всеки качва мнения и предложения. Започва свързване с останалите събрания и разговорът КАКВО и КАК се продължава в обща група във ФБ и др. мрежи на, открита за учредителите на местно събрание. Нови хора влизат в мрежта СЛЕД като свършат малко работа и разговор на живо в местното събрание - слагат 20 обяви, стоят два часа на пикет, правят 4 постера, 100 листовки и пр.

 

Едно наум: Виртуалната революция е като виртуалната любов - деца не се раждат.

 

Разговорът e всенароден на живо в събранията и он-лайн в Нета.